U online anketi poznatog ženskog magazina Vanity Fair, glumica Angelina Jolie ponovo je proglašena najljepšom ženom na svijetu.

Angelina Jolie ponovo je osvojila prvo mjesto na nekom takmičenju u ljepoti. Zvijezda filmova 'Tomb Raider' i 'Changeling' osvojila je 58 posto glasova i tako postala ubjedljiva pobjednica ove ankete.

Na drugom mjestu se, sa samo devet posto glasova, našla slavna manekenka Giselle Bundchen, a tri posto glasova otišlo je tamnoputoj glumici Halle Berry.

Ostale ljepotice s liste imale su manje od tri posto glasova, mada su se na listi nalazile prelijepa glumica Freida Pinto, Catherine Deneuve, Natalia Vodianova, Ziyi Zhang, pjevačica Beyonce Knowles, te Cate Blanchett.

Uz njih na listi su bile i glumica Gwyneth Paltrow, supermodel Bar Refaeli, jordanska kraljica Rania i Carla Bruni, supruga francuskog predsjednika Nicolasa Sarkozyja.

Ovo nije prvi put da Angelina pobijedi u nekom izboru najljepših žena, a njenu ljepotu nije umanjila činjenica da ima pune ruke posla oko čak šestero djece, a i marljivo radi na novim filmovima.

Angelina Jolie rođena je 1975. godine u Los Angelesu. Kao 16-godišnjakinja se pojavila u nekoliko spotova kao što su oni Lennyja Kravitza, The Rolling Stonesa, The Lemonheadsa i drugi. Već 1995. godine dobila je glavnu ulogu u filmu 'Hackers', a ostalo je historija. Snimila je veliki broj filmova, te se dva puta nesretno udavala. Oba braka završila su razvodom, no od 2005. Angelina se nalazi u sretnoj vezi sa glumcem Bradom Pittom.

Dobitnica je Oskara za najbolju sporednu ulogu u filmu 'Girl, Interrupted' iz 1999. godine.