Ulaznice za nastupe kontroverznog pop-pjevača, koje su rasprodate u par sati, počele su na crnom tržištu, odnosno internetu, dosezati vrtoglavo velike iznose.

Nakon što je Michael Jackson najavio povratak na scenu na konferenciji za novinare u Londonu, više od milion ljudi rezervisalo je ulaznice preko interneta, pa su karte, kada su napokon puštene u prodaju, rasprodate u nekoliko minuta.

No na sreću onih koji su ostali kratkih rukava, organizatori su zbog velikog interesa navodno odlučili udvostručiti broj koncerata, pa će Jacko ostati u Londonu do septembra.

Prvi koncert pjevač bi trebao održati 8. jula u londonskoj 02 Areni. U istoj dvorani Jackson je trebao održati još 10 koncerata, a sada će, čini se, ipak održati njih 20.

Za užitak i privilegiju slušanja Jacksona gledatelji će morati posegnuti duboko u džep, pogotovo ako nisu uspjeli na vrijeme nabaviti karte.

Dvije karte za Jackov povratnički koncert na eBayu već su oko 7 hiljade eura. Navodno dvije VIP karte koštaju oko 17 hiljada eura, dok obične karte oko 1000 eura po komadu.