Riskirao je svoj život kako bi

Kudu (Tragelaphus strepsiceros) spada u rod goveda preživača. Odrasli mužjak varira od 220 do 270 kg, visine oko 140 cm. Sive je boje, koja se kod mlađih primjeraka prelijeva na smeđu. Karakterizira ga bijela maska između očiju, ogromne narandžaste uši i sedam do 12 bijelih poprečnih pruga na tijelu. Ono zbog čega je kudu na meti krivolovaca su njegovi predivni spiralni rogovi.

Prosječne dužine 120 cm, kod zrelih primjeraka tvore dva i po zavoja, na bazi roga debeli 25 cm. Jedan udarac ove životinje dovoljan je da usmrti osobu, no ovom čovjeku to nije bila prepreka. Zapazio je kako kudu leži zapetljan u žičanoj ogradi i znao je da mu mora pomoći. Velika vrućina i snaga koju je utrošio pokušavajući se izvući iz zamke potpuno su ga iscrpile.
Prilazio mu je polako i oprezno. Kada ga je konačno oslobodio od silnih žica, shvatio je da se kudu ne može pokrenuti. Prišao mu je s vodom, a nakon toga odlučio ga je podići. Morao je biti jako oprezan, okretan i spreman na sve. Bilo je vrlo napeto gledati cijeli taj čin spašavanja, a kako je to završilo, saznajte u videu koji slijedi.