Delegati Odbora islamske zajednice Prizrena juče su na redovnoj Izbornoj skupštini održanoj u prostorijama medrese Alauddin u Prizrenu izabrali 10 članova ovog Odbora za naredni četverogodišnji mandat.

Pravo glasa je imalo 216 delegata koji su predstavljali sve džamije u opštini Prizren. Izbornoj Skupštini je prisustvovao i Ahmet ef. Sadriu iz Centralne izborne komisije. Delegati su mogli birati između 47 predloženih kadnidata na glasačkom listiću.

Na osnovu prebrojenih glasačkih listića utvrđeno je da je najviše glasova dobio Lutfi Ballëk (158), na drugom mjestu je bio Nail Skenderi (112), a treći Daut Lezi (105). U Odboru su na osnovu glasova izabrani i Bashkim Spahiu, Omer Huduti, Mazllam Mazllami, Kujtim Bismilaj , Naser Kastrati, Anell Avdiu i Murat Mazreku, dok je glavni imam IZK Ali ef. Vezaj član Odbora po službenoj dužnosti.

Na osnovu statuta IZK izabrani kandidati Odbora biraju jednog od njih za budućeg predsjednika Odbora islamske zajednice Prizrena.

Odbor islamske zajednice Prizrena se zahvaljuje svim delegatima Izborne skupštine na njihovom doprinosu što je ovaj izbor protekao na najbolji način, stoji u saopštenju.