U organizaciji džemmata Gornjeg Ljubinja, vođen imamom Fatmirom Salijiem, danas su u prelijepoj gornjeljubinskoj džamiji, koja izgledom podsjeća na zagrebačku, tridesetdevetoro polaznika vjeronauke uspješno izučila hatmu-dovu.


I ovaj je put četrdesetdruga generacija polaznika vjeronauke, u najvećem bošnjačkom naselju u Župi, pokazala da je ponos i dika, sada već, rahmetli mu'allima i imama Feima ef. Osmanija koji se preselio, ne dočekavši ovaj svečani trenutak. O velikom uspjehu ovoga mu'allima govorili su gosti, imami iz Župe, kao i zvaničnici Islamske zajednice Prizrena.

Oni su izrazili svoje veliko zadovoljstvo uspjehom polaznika ove grupe koju je veoma uspješno priveo kraju novoizabrani imam u Gornjem Ljubinju-Fatmir Saliji. U prepunoj džamiji, prisututni su istakli da su dvadesetdvije djevojčice i sedamnaest dječaka pokazali solidno znanje vjeronauke.

Po već ustaljenom običaju, očevi, majke,nene, tetke, dajdže… su krišom brisali suze izmamljene miozvučnim učenjem ajeta iz Kurana. Nakon proučene hatme, uslijedili su bogati ručkovi u porodicama svršenih polaznika vjeronauke.