Naš parlament bi se raspao

Član gornjeg doma britanskog parlamenta Doma lordova, Lord Michael Bates, zbog kašnjenja na sjednicu ponudio je svoju ostavku, ali je biratnska premijerka Theresa May nije prihvatila, te je ocijenila takav postupak nepotrebnim.

Naime, Bates je zakasnio na početak sjednice u Domu lordova te propustio pitanje laburistkinje barunice Lister. Potom je rekao kako je "posramljen zbog nepoštovanja kojeg je iskazao barunici" te išetao iz dvorane dok su mu ostali članovi Doma lordova govorili da ostane. 
Bates se izvinio barunici Lister što nije bio na svome mjestu kako bi odgovorio na njeno pitanje na koje je odgovorio njegov kolega, jer je na sjednicu kasnio nekoliko minuta. 
Izjavio je kako mu je bila čast odgovarati na pitanja proteklih pet godina i da je uvijek vjerovao da se Dom mora držati najviših mogućih standarda što je i naveo kao razlog podnošenja ostavke. 
- On je vrlo marljiv ministar koji svoj posao shvata vrlo ozbiljno. Cijeli Dom mu je pružio podršku te sa zadovoljstvom možemo reći da će nastaviti raditi svoj vrlo važan posao u Uredu za međunarodni razvoj te u ministarstvu finansija - rečeno je iz Ureda britanske premijerke.