Sve je previše eksplozivno, u tome i jeste stvar oko Trumpa. Toliko je anomalija, toliko on nije ono što bi trebao biti da je sve što radi naopako, izjavio je Michael Wolff, autor šokantne knjige "Vatra i bijes" o američkom predsjedniku, koja je izazvala veliku pažnju širom svijeta.

Wolff je dao ekskluzivni intervju Guardianu u kojem je objasnio zbog čega u knjizi iznosi tako kontraverzne tvrdnje među kojima je i ona da Trump nije psihički zdrav da obavlja funckiju prvog čovjeka najveće svjetske sile.
"Ne znam je li on klinički bolestan, ali znam iz onoga što sam vidio i čuo od ljudi iz njegove blizine da je Trump dukobo nepredvidljiv, iracionalan, graniči s nestabilnošću, samoopčinjenošću i pokazuje sve vrste ponašanja zbog kojih bi se neko razumno upitao, šta se ovdje događa, šta je ovdje pogrešno", kaže Wolff.
On ističe da je od objave knjige Trump učestao pojavljivanje u javnosti s namjerom da dokaže kako je priseban i normalan. Zbog toga se, kaže Wolf na nedavnom sastanku o imigracijama odjednom slagao sa svim učesnicima.
"To dokazuje još jednu premisu iz knjige - da njega uopće nije briga. On želi da neko drugi uradi njegov posao, a da on pobijedi. Kako će pobjediti, to ga uopće ne zanima", ističe autor.
Kako kaže, razgovarao je s prijateljima i saradnicima američkog predsjednika koji tvrde kako, iako se u javnosti prikazivao kao pregovarač, on to uopće nije.
"Oni kažu da on uopće ne pregovara, niti je to ikada radio. Pregovaranje traži razumjevanje, ono je metodično, ali to Trump ne može", kaže Wolff.
Navodi da je Trump putem advokata htio spriječiti objavljivanje knjige.
"To je još jedan primjer kako gubi kontrolu. Znam da su mu svi govorili da to ne čini. Ali je on eksplodirao i uradio nešto što niti jedan predsjednik nije, pokušao nekoga tužiti za klevetu i narušavanje privatnosti. Čovjek je potpuna budala, sve što je uradio jeste da je izreklamirao moju knjigu. On sebi puca u nogu u svakoj mogućoj prilici", dodao je Wolff u intervjuu za Guardian.