Nezamapćen incest skandal potresa Sjedinjene Američke Države. Prema medijskim izvještajima, majka se prvo udala za svog sina, a osam godina kasnije preudala za kćerku.

Kćerka Misty Velvet Dawn Spann (26) izjasnila se krivom za incest u utorak pred sudijom u državi Oklahoma. Dobila je desetogodišnju uslovnu kaznu, dok je njen brak s majkom poništen.

Slučaj protiv njene majke i bivše supruge Patricije Ann Spann (44) još uvijek je u toku, a suđenje je zakazano za januar.

Prema izvještajima listova Tulsa World i Washington Post, dvije žene vjenčale su se u martu 2016. godine. U avgustu te godine, istražitelj socijalne službe posumnjao je i upalio alarm. Mjesec dana kasnije, majka i kći su uhapšene i optužene za incest.

Tokom istrage otkriveno je da se Patricia Ann Spann 2008. udala za svog tada 18-godišnjeg sina Jody Calvina. Brak je zbog incesta poništen 15 mjeseci kasnije, ali nije pokrenut nikakav postupak.

Majka je, navodno, davno izgubila starateljstvo nad svoje troje djece nakon čega ih je usvojila baka. Majka Patricia Ann Spann izjavila je da godinama nije imala nikakav kontakt s djecom.

Na policijskom saslušanju, kćerka Misty izjavila je da se "privlačnost rodila" nakon prvog viđenja između nje i majke 2014. godine.

Patricia je izjavila da je u brak s kćerkom ušla kako bi mogla usvojiti dijete.

Javnost je ogorčena činjenicom da je Patricia jednostavno izigrala zakone priloživši prije braka papire po kojima je baka biološka majka njene kćerke.