Glava joj je puna hematoma, vrat i ruke u ožiljcima...

Dvadesetogodišnja Bugarka je tipičan primjer onog najužasnijeg što trgovci bijelim robljem mogu da urade jednoj ženi. Njoj su nanete povrede od kojih je sva izlobličena jer se opirala prostituciji.

20- godišnja Bugarka prekrivena je modricama i ožiljcima od svakodnevnih batina koje je dobila radeći na ulicama Haga u Holandiji.

Slike je napravio austrijski humanitarni radnik koji radi na podizanju svijesti o ovom problemu i koji se zalaže za žrtve trgovine ljudima.

On je objavio fotografije na kojima je prikazao žrtvine povrede nastale od najgoreg prebijanja uključujući traume glave i ogroman ožiljak na njenom stomaku. Njene usne, nos i oči su gadno otečene.

Austrijanac Norbert Cajpek, nakon što se penzionisao, preselio se u Bugarsku gdje je otvorio specijalni centar za pomoć žrtvama trgovine ljudima.

- Žena u 20-im godinama upoznala je mladog muškarca koji joj je obećao svu ljubav ovog svijeta i odveo je u Holandiju. Kada je stigla shvatila je da mora da radi na ulicama Haga sa još jednom Bugarkom i dvije žene iz Nigerije. To nije željela, ali su je batinama i drugim prisilnim merama terali to da poštuje i prostituiše se osam mjeseci.

Obje Bugarke su pokušale da pobjegu u svoju zemlju, ali ih je makro uhvatio i vratio nazad. Tačnije jednu, jer je druga žena uspjela da pobjegne, na šta je on toliko pobeseno da je mlađu počeo toliko da tuče i udara raznim objektima da je zamalo umrla.

Žrtva je izbačena iz kola ispred bolnice. Kada je trgovac ljudima kasnije uhapšen, bio je iznenađen što je uhvaćen i još više što je njegova žrtva živa, prenosi dailymail.co.uk.

Bugarska bolnica joj je pružila pomoć, ali je nakon pet nedjelja djevojka morala da napusti bolnicu jer nije imala sredstava da plaća boravak tamo.

Trenutno je u skloništu gdje pokušava da sakupi sredstva od dodatnih fondova za njeno dalje lječenje jer, kako Cipek kaže, potrebno joj je još operacija na usnama i licu i transplantacija kože. Zapravo, ne postoji dio tijela koji nije zahvaćen povredama.

(Telegraf.rs)