Bila je model, a sada

Američki mediji posljednjih dana bruje o novoj figuri u timu predsjednika Donalda Trumpa. Ona je najmlađa i najbolje plaćena radnica u Washingtonu, i njeno mišljenje se uvažava.

Ona se zove Hope Hicks, ima 28 godina, diplomirala je na Univerzitetu za metodiku i treća je po redu direktorica Odsjeka za odnose sa javnošću u Bijeloj kući.

Mediji tvrde da joj Trump neizmjerno vjeruje, njeno mišljenje se uvažava i posljednjih mjeseci postala je bitan činilac u kreiranju Trumpove politike.

Bila je jedna od prvih koja se pridružila njegovoj kampanji, a prije toga radila je kao model, pa se iz rodnog Connecticuta preselila u New York. Tamo je pronašla posao u PR agenciji, što je ju igrom slučaja povezalo sa Ivankom Trump.

To je bilo dovoljno da Ivankin otac Donald prepozna njen potencijal i pozove je u svoj štab baš u trenutku kada je prvi put objavio svoju kandidaturu.

Trud koji je uložila u Trumpovu kampanju urodio je plodom. Neposredno nakon njegove pobjede na izborima imenovao ju je za direktoricu strateških komunikacija u Bijeloj kući, da bi nakon toga strelovito napredovala.

Tamo uživa povjerenje saradnika i kolega, ali zanimljiva je njena namjera da ne bude u centru pažnje. Do sada nije učestvovala ni u kakvim značajnijim polemikama niti se nepotrebno izlagala javnosti. To je čini posebnom u odnosu na ostale kolege koji su specijalizirani za isto područje rada u Trumpovom timu, piše "Telegraph".

Navodno je tokom svoje "političke" karijere samo tri puta objavila status na Twitteru.

Jedan od njih je glasio:

- Predsjednik Trump ima magnetsku specifičnost i zrači pozitivnom energijom koja je zarazna za one koji se nalaze oko njega. Briljantan je i sa velikim smislom za humor i nevjerovatnom sposobnošću postiže da se svaka osoba osjeća posebno."

Bio je to zapravo njen odgovor na članak objavljen u jeku kampanje u "Washington Postu" u kojem je pisalo kako Trump ima namjeru da smanji broj saradnika u štabu.

Sudeći prema izvorima iz "Washington Posta", Hicks svakog dana po nekoliko puta obavlja iscrpne razgovore sa predsjednikom o medijskoj strategiji.

Treba napomenuti da je ona bila jedina žena koja je učestvovala u kreiranju kampanje novog američkog predsjednika.

Zanimljivo je da se u javnosti pojavljivala ranije, dok je bila aktivna u svijetu mode.

Tada je jednom lokalnom časopisu rekla da "ako me manekenstvo i gluma nigdje ne odvedu, rado bih se vidjela u politici. Zašto ne".

Izgleda da joj je uspjelo.