Kim Jong-un sa suprugom Ri Sol-ju

Kako rastu tenzije između Sjeverne Koreje i SAD-a, raste i interes za Kim Jong-una i njegovu porodicu. Međutim, uprkos pokušajima da se sazna nešto više o ovom kontraverznom lideru, njegovoj supruzi i njihovoj familiji, provjerenih informacija nema dovoljno.

Iako je udata za jednog od najpoznatijih svjetskih lidera, život Ri Sol-ju je još uvijek misterija. Otkada se udala za Kim Jong-una 2012. godine, prate je razne glasine o njenoj prošlosti, a nije poznato ni koliko supruga sjevernokorejskog lidera ima godina. Vjeruje se da je rođena između 1985. i 1989. godine.

Prema pisanju NY Post, išla je u muzičku školu u Pyongyangu. Bila je član državnih cheerledersica, a navodno je bila pjevačica i članica neke pop grupe.

Mediji nagađaju i da njeno pravo ime uopšte nije Ri Sol-ju.

S obzirom da se dugo nikako nije ni pojavljivala u javnosti, mnogi su nagađali da je bila trudna, ali zvaničnih potvrda o tome još nema.

Radio Free Asia ocijenio je jednom od najbolje obučenih Korejki, s obzirom na to da joj se sviđaju luksuzni modni brendovi, nosi strane marke, visoke štikle, sjajne bedževe i slično.

U galeriji pogledajte kako izgleda Kim Jong-unova supruga koja se rijetko pojavljuje u javnosti.