POBJEGLA OD KUĆE DA BI SE PRIDRUŽILA ISIL-U

Linda Wenzel je jedna od 20 pristaša ISIL-a koji su uhapšeni nakon što je vojska preuzela grad poslije 10-mjesečne bitke u kojoj je ubijeno 25.000 džihadista

Na Live Leaku procurila je jeziva snimka koja prikazuje prestravljenu tinejdžericu iz Njemačke u trenutku kada je uhvaćena među ruševinama u Mosulu. Lindu Wenzel uhapsila je iračka vojska u ratom razrušenom gradu nakon što je prošlog ljeta pobjegla od kuće kako bi se pridružila ISIL-u.
 
Na novoobjavljenoj snimci jasno se vidi djevojka koja uplakana vrišti dok ju okružuju nasmiješeni vojnici koji je čvrsto drže za ruke i odvode.
 
Dok se ona pokušava othrvati, gomila uzvikuje i ruga joj se. Vjeruje se kako je 16-godišnjakinja zadržana u Iraku zbog nedjela povezanih s terorizmom i u Iraku bi mogla biti osuđena na smrtnu kaznu zbog pridruživanja Islamskoj državi.
 
Ako je osude na smrt, u zatvoru će biti do svoje 22. godine. Ako ju izruče Njemačkoj, mogla bi u zatvoru završiti na 10 godina zbog pružanja podrške terorističkoj organizaciji.
 
Linda Wenzel je jedna od 20 pristaša ISIL-a koji su uhapšeni nakon što je vojska preuzela grad poslije 10-mjesečne bitke u kojoj je ubijeno 25.000 džihadista.
 
Djevojka je progovorila prošle sedmice, prvi put nakon nestanka, kazavši kako samo želi biti sa svojom porodicom koja živi u Pulsnitzu, malenom gradu na istoku Njemačke.