Iz rubrike vjerovali ili ne

Gotovo svakodnevno iz dijelova Iraka i Sirije, koje pod okupacijom drži zloglasna Islamska država, pristižu informacije o smaknućima osoba drugačije seksualne orijentacije.

Javna pogubljenja homoseksualaca uobičajena su stvar, a snimke ubijanja ljudi koji su krivi samo zato jer su drugačiji obilaze svijet i izazivaju užas i gađenje.

Gledaju to svakodnevno i pripadnici LGBTQ pokreta koji su odlučili ustati protiv radikala i formirali "Queer vojsku ustanska i oslobođenja", odnosno TQILA - The Queer Insurrection and Liberation Army.

Borbena formacija sastavljena od osoba homoseksualne orijentacije vojni je dio krila kurdskih snaga okupljenih u "Međunarodnim revolucionarnim narodnim snagama", a kako donosi britanski dnevnik The Sun, ratovat će pod osebujnim znakom - ružičastom jurišnom puškom AK-47, poznatijom i kao Kalašnjikov.

"Članovi TQILA-e s užasom su gledali kako fašisti i ekstremisti širom svijeta napadaju članove Queer zajednice i ubijaju ih govoreći da su "bolesni" i "neprirodni". Slike gay muškaraca bacanih sa krovova zgrada, a zatim kamenovanih do smrti, nešto su što ne možemo više mirno gledati. No, to se ne odnosi samo na radikalne islamiste, Daesh i ISIL. Želimo naglasiti da homofobija, transfobija i queerfobija nisu karakteristični samo za radikalne islamiste, ali isto tako i da nisu povezani s Islamom. Znamo mnogo muslimana, kao i pripadnika drugih religija koji nas prihvaćaju i čine da se osjećamo dobrodošli. Uzvraćamo udarac, pederi ubijaju fašiste!", proglas je kojeg je objavila TQILA.