Na kruzeru na Aljasci

Muškarac iz Jute u SAD-u osumnjičen je da je ubio svoju suprugu na kruzeru na Aljasci zato što nije htjela da prestane smijati mu se, piše BBC.

Riječ je o 39-godišnjem Kenetu Manzanaresu, a ubijena je njegova supruga Kristi. Njeno tijelo pronađeno je u sobi bračnog para na kruzeru s više povreda glave, dok je osiguranje na odjeći i rukama Keneta Manzanaresa pronašlo tragove krvi, navodi se u sudskim dokumentima.

Njegov branilac nije davao komentar za medije, a ubistvo se dogodilo u utorak navečer. Slučaj istražuje FBI zato što se ubistvo dogodilo u vodama SAD-a. Jedan od svjedoka navodi da je ušao u sobu bračnog para prije nego što je stiglo osiguranje, kao i da je vidio kako osumnjičeni tijelo svoje supruge vuče ka balkonu.

Svjedok navodi da je potom tijelo žene uhvatio za noge i povukao je unutra. Nakon toga, pitao je Manzanaresa šta se dogodilo, a on je navodno rekao: “Nije htjela da prestane da mi se smije“.

Osim toga, prema podacima iz sudskih dokumenata navodi se da je osumnjičeni tokom ispitivanja rekao: “Moj život je gotov“.

Ubistvo se dogodilo na Emerald princes kruzeru koji je sa 3.400 putnika iz Sijetla u nedjelju krenuo na sedam dana dugo putovanje. Šef ubijene Kristi Manzanares opisao ju je kao posvećenu majku koja je balansirala između smjena na poslu kako bi joj djeca bila prioritet.

Kako se navodi, u trenutku ubistva na kruzeru je bilo još članova porodice Manzanares, ali detalji o njima nisu objavljeni. Manzanares će pred sudom biti saslušan 10. augusta, a prvo pojavljivanje pred sudom imao je putem videolinka.