Privođenje naredion kralj Salman

Saudijska državna televizija objavila je u srijedu da je kralj te zemlje naredio da se sprovede puna istraga o incidentima i hapšenju princa, kao i svim njegovim pomoćnicima koji se pojavljuju u video snimcima

Saudijski princ Saud bin Abdulaziz bin Musaed bin Saud bin Abdulaziz uhapšen je nakon što su objavljeni video snimci na kojima se navodno vidi kako muči jednu, a upire pušku u drugu osobu.
 
Kralj Salman naredio je da se princ uhapsi i ispita u srijedu, dan nakon što su kratki video snimci objavljeni na YouTubeu i dijeljeni putem Twittera, na kojima se navodno vidi uprta puška ka muškarcu, koji krvari iz glave, prenosi AP.

U jednom klipu, koji je pregledan više od 760.000 puta, vidi se 18 flaša whiskeyja Johnnie Walker na stolu i novac, iako je u Saudijskoj Arabiji zabranjena prodaja i konzumacija alkohola.

Na drugom klipu vidi se muškarac koji sjedi u automobilu i krvari, a čuje se kako ga psuju jer se parkirao ispred kuće.

Na još jednom snimku vidi se osoba, za koju se vjeruje da je princ, kako udara i šamara muškarca koji sjedi na stolici.

U snimku ispod, objedinjen je čitav incident.

Saudijska državna televizija objavila je u srijedu da je kralj te zemlje naredio da se sprovede puna istraga o incidentima i hapšenju princa, kao i svim njegovim pomoćnicima koji se pojavljuju u video snimcima.

On je naredio da nijedna osoba koja je umiješana u taj slučaj ne smije da bude puštena dok sud ne donese presudu u skladu sa šerijatskim zakonima te zemlje.

depo.ba