Njemačka kancelarka Angela Merkel našla se u središtu pažnje svjetskih medija koji se bave njezinim ophođenjem s liderima na summitu G20.

Angela Merkel ne tretira sve goste jednako - s nekima je vrlo srdačna, neki je malo nerviraju, a prema nekima je pak prilično hladna i suzdržana. Sve su to zabilježile kamere tijekom summita G20 koji se održava u Hamburgu. 
Tako nije prošlo nezamijećeno da je mlađahne predsjednika Francuske i premijera Kanade, Emmanuela Macrona i Justina Trudeaua, vrlo srdačno izljubila, pogotovo Macrona. 
Društvene mreže zabavlja i video njezinog razgovora s Vladimirom Putinom. Putin jako dobro govori njemački, ali Merkel je, dalo se primjetiti, iznerviralo ono što govori jer je zakolutala očima u stilu: "Ajme, opet on..."
Kasnije je zabilježen i trenutak na zajedničkoj fotografiji gdje Merkel gleda prema ruskom predsjedniku s visoko podignutim obrvama i namrgođena kao da joj nije jasno. 
U razgovoru s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom njemačka kancelarka uhvatila se za glavu pa možemo samo nagađati što joj je ovaj rekao.
Nije prošao niti nezamijećen pomalo mlak i suzdržan pozdrav Merkel s britanskom premijerkom Theresom May pa se čini da dvije liderice trebaju još raditi na svojem odnosu.