Kleknuo na koljena i zahvalio se

Bivši američki predsjednik Bill Clinton zaplakao se u jednom restoranu u Njujorku, gdje je sa suprugom Hillary večerao, kada je konobar, kosovski Albanac, kleknuo na koljena i zahvalio se Klintonu što mu je spasao život.

Clintonovi su u petak večerali u restoranu "Sea Fire Grill", piše američki tabloid TMZ, prenosi portal "Kossev.info".

Dok su jeli dimljenog lososa i brancin, jedan od konobara, inače albanski emigrant s Kosova, došao je do njihovog stola, "pao na koljena" i rekao Billu: "Gospodine, želim da Vam zahvalim. Da Vas nije bilo, danas ne bih bio živ."

Potom im je, kako piše dalje TMZ, ispričao "traumatičnu priču" - bio je albanski emigrant koji je tokom rata na Kosovu imao 16 godina. Clintonovima je ispričao kako su njegov otac i ostali članovi porodice mučeni dok su živjeli u brdima, a on je "pobjegao, ne znajući kuda". U SAD je došao iste godine.

Predsjednik Clinton je, kada je sve saslušao, uzeo kelnera za ruku i zaplakao.

Danas ima 32 godine. Uslijed straha zbog, kako TMZ navodi, "trenutne atmosfere u vezi sa imigracijom," ovaj kosovski Albanac nije želio da kaže svoje ime, ili objavi sliku.

Kako isti portal navodi, većinu osoblja u ovom restoranu čine Albanci. Clinton je, potom, u istom lokalu vrijeme nakon večere proveo rukujući se sa njima.