Tri osobe uhapšene

U masovnoj tuči koja se dogodila na utorak uveče u azilantskom centru u Hamburgu bilo je uključeno oko 60 osoba, Albanaca i Afganistanaca. Pet osoba je povređeno od masovnog premlaćivanja, od kojih je jedan bio uboden u ruku i morao je biti odveden u bolnicu na liječenje, piše "spiegel.de".

Neke izbjeglice, koje borave u ovom azilantskom centru su bile naoružane metalnim šipkama. Policija je morala intervenisati mnogobrojnim snagama kako bi ugušila sukob, prenosi portal "albinfo.ch".

Tri osobe su uhapšene, saopštavaju iz policije, ali nisu potvrdili vijest da je ejdan od učenika tuče imao vatreno oružje sa sobom.

Ubrzo nakon što je policija sprečila veći sukob, u okruženju je izgorio jedan šator. Ostaje nerazjašnjeno da li je ovaj požar u vezi sa prethodnom tučom.

Masovnoj tuči koja se desila u utorak izgleda da je prethodila svađa koja se desila u poslijepodnevnim satima, rekao je glasnogovornik policije. Čak je i iu ovom slučaju policija intervenisala.

Koji su razlozi za izbijanje ova dva sukoba ostaje nejasno. U kasnim večernjim satima situacija se smirila, ali je policija i dalje ostala na mjestu događaja.

Posljednjih dana i sedmica zabilježen je veliki broj konflikata koji se dešavaju u azilantskim kampovima u Njemačkoj. Veliki priliv izbjeglica koji su došli u ovu zemlju doveo je vlasti u teškom položaju, prisilivši ih da u nedostatku prostora, smjesti ih u pretrpanim kampovima, često i u  improvizovanim "šator gradovima".

/albinfo.ch/