Detroit

Žena iz Detroita koja je uhapšena prošlog mjeseca nakon što je policija pronašla tijela njene djece u frižideru optužena je za ubistvo, javlja CNN.

Tridesetpetogodišnja Mitchelle Angela Blair je optužena za ubistvo trinaestogodišnje kćerke Stoni Ann i devetogodišnjeg sina Stephena Gagea Berryja, saopćeno je iz tužilaštva u okrugu Wayne.
Tijela zamotana u najlon su pronađena u frižideru nakon što je Mitchelli oduzeta kuća 24. marta, rekao je šef policije u Detroitu James Craig. Ona u to vrijeme nije bila kući, ali je naknadno uhapšena zbog optužbi za zlostavljanje djece.
Pored dvije tačke za ubistvo sa predumišljajem, od kojih svaka nosi doživotnu zatvorsku kaznu bez mogućnosti pomilovanja, tužilac iz okruga Wayne Kym Worthy je rekao da se Mitchelle tereti za još dvije optužnice za mučenje.
Patolog još uvijek nije objavio rezultate obdukcije, tako da zasad nije poznato kako su djeca umrla. Ipak, poznato je da su djeca mrtva već dvije godine.
Mitchelle ima još sedamnaestogodišnju kćerku i osmogodišnjeg sina koji su živjeli s njom. Optužena je po četiri tačke za krivično djelo zlostavljanje i po jednoj tački za zlostavljanje djece u prisustvu drugog djeteta. Preživjela djeca su pod zaštitom.
Mitchelle će se pred sudijom naći danas.