Pronađen snimak iz srušenog Germanwingsa

Istražitelji pada aviona Germanwingsa u posjedu imaju najjači mogući dokaz - video snimku posljednjih sekundi leta 4U 9525! Snimka je pronađena u jednom mobilnom telefonu, čija je memorijska kartica čudom preživjela strašan pad u Alpama, a uvid u snimku imali su novinari njemačkog Bilda i francuskog Paris Matcha.

Snimka traje samo nekoliko sekundi, a njezina autentičnosti je neupitna, piše Bild. Istražitelji još ne znaju ko je autor snimka, putnici ili netko od osoblja, ali novinari koji su sve vidjeli tvrde da je video poprilično zamagljen, da je nemoguće raspoznati lica i da je cijela situacija bila haotična. 
Međutim, ono najvažnije je da su otkriveni neki detalji koji potvrđuju izjave francuskog tužitelja Bricea Robina. 
1. Urlici i zapomaganja putnika dokazuju da su svi znali u kakvoj se situaciji nalaze. Ljudi su plakali i vikali 'Moj Bože' na više svjetskih jezika... 
2. Video snimka potvrđuje i ono o čemu su mediji nagađali - čula su se najmanje tri udarca u metalni objekt. Najvjerovatnije je pilot sjekirom pokušao razvaliti vrata kokpita iza kojih je bio ubica Lubitz. 
3. Nekoliko sekundi prije kraja snimke čuje se udarac aviona u planinu. Još se jedanput čuje plakanje i tu video završava. 
Na kraju se postavlja pitanje - kako je moguće da je mobitel preživio pad? Stručnjak Dirk Lorenz (43) tvrdi: 
"Teško da je mobitel 'preživio' nesreću. Puno vjerovatnije je da su snimku izvukli iz memorijske kartice. Čak da se mobitel razbio u hiljadu komada, moguće je da kartica ostaje upotrebljiva."