Reklamirala donji veš

Carl Philip, treći u redu za nasljeđe švedskog prijestolja, 13. juna će se vjenčati sa Sofijom Helkvist koja je ranije reklamirala donji veš.

Par se prije četiri godine upoznao u jednoj diskoteci, a sudbonosno "da“ će izgovoriti uz blagoslov kralja Carla XVI Gustafa i kraljice Silvije. 
Ceremonija će se održati u kapeli kraljevske palate u Stokholmu, na istom mjestu na kojem se ranije vjenčala mlađa sestra Carla Philipa, princeza Madeleine. 
Golišave fotografije Sofije Helkvist (29) pojavljivale su se u reklamnim katalozima i na bilbordima širom Švedske. Međutim, otkad je objavljena vijest o njenoj vjeridbi, švedski mediji su prestali da pominju njenu prošlost i sada je predstavljaju kao "bivšu studentkinju ekonomije i engleskog jezika“. 
Prethodnih mjeseci kružile su glasine o tome da se kralj prvobitno protivio sklapanju braka, ali je Sofija takve navode nazvala izmišljotinama. 
"Od prvog dana me je prihvatio kao svoju kćerku i postarao se da se osjećam kao kod kuće", rekla je ona. 
Princ Carl Philip (35) studirao je šumarstvo i poljoprivredu na švedskom Fakultetu za poljoprivredne nauke. Prati ga status problematičnog momka. Na YouTubeu postoji snimak njegove tuče s grupom muškaraca ispred noćnog kluba u Kanu. Njegova buduća supruga se tada ispriječila između njih da bi ga zaštitila.