Na najjužnijoj tački planete

U južnoj zemljinoj hemisferi, kod mjesta koje je poznato kao kraj svijeta u Argentini, nalazi se malo mjesto pod nazivom "Arroyo Kosovo".

Fotografiju iz ovog mjesta je objavio analitičar Agron Maliqi, koji kaže da je fotografiju poslala Albanka koja živi u Santijagu de Čile, Ujvara Elezaj.

"Često govorimo da su naši emigranti odlazili u svakom kutu svijeta. Po imenima koja susrećemo proizilazi da je tako. Ovu fotografiju mi je poslala Ujvara Elezaj sa krajnjeg juga Argentine, u Ushuaia, u blizini mjesta poznato kao Kraj svijeta (End of the World /Fin del Mundo), koje je ujedno i najjužnija tačka planete. Arroyo Kosovo naime znači "Sliv (potok) Kosovo", napisao je Agon Maliqi, prenosi portal "Indeksonline".

Nakon objavljivanja fotografije došlo je do brojnih komentara zainteresiranih osoba kako bi saznali nešto više o imenovanju ovog mjesta, iako se još uvijek ne zna da li ovo mjesto ima ikakve veze sa našom zemljom?

Autor fotografije, kada je vidjela veliko interesovanje ljudi o ovom mjestu, ostavila je svoj komentar sa pojašnjenjem "da joj je jedan mještanin ovog mjesta kazao da je bilo mnogo doseljenika iz Evrope koji su ponešto ostavili, primjerice dvije kuće su ovdje izgradili Hrvati. Dakle, ko zna šta se to dogodilo..."