Zarobljena i bespomoćna

Nakon večernjeg izlaska dvadesetdvogodišnja grafička dizajnerica Sheri Dykes na jednoj londonskoj željezničkoj postaji ukrcala se na pogrešan voz i noć provela sama zatočena u mračnom kupeu.

Kada se razišla s prijateljicama Sheri Dykes napravila je grešku i umjesto u lokalni voz, koji je trebao odvesti do kuće, ušla je u onaj koji je vozio od Liverpool Streeta, glavne londonske željezničke postaje, do londonskog pregrađa Chingford.
"Sigurno sam zaspala čim sam ušla u voz", kaže djevojka, dodajući da tu večer nije jako puno konzumirala alkohola, ali kako nije ništa jela, priznaje, bila je omamljena alkoholom.
Prisjeća se da se probudila u mračnom vozu. Najgore od svega je što joj je bila 'iscurila' baterija mobitela, pa je na nepoznatoj lokaciji u mraku ostala zarobljena pet sati, bez mogućnosti da se nekome javi.
'To je bilo kao u horor filmu'
U praznom vozu u mraku nije joj bilo nimalo ugodno.
"To je bilo kao u horor filmu. Bilo je stvarno grozno i nisam znala što da radim. Nakon nekog vremena, shvatila sam da moram ostati i čekati do jutra", kaže mlada Britanka kojoj nije preostalo ništa drugo nego se vratiti na spavanje na sjedište voza. Ujutro ju je pronašao zaprepašteni radnik, kojem je ispričala što se dogidilo.
"Bio je jako iznenađen i šokiran kad me ugledao. Stalno je govorio: 'O moj Bože'", prisjetila se Dykes.
Zaposlenik željeznice pomogao joj je da sjedne u "pravi" voz i da se vrati doma.
"Sada se tome smijem, ali svašta se moglo dogoditi", kaže djevojka koja je sretna što se sve dobro završilo.
U firmi u čijem je vlasništvu voz rekli su da su ovakvi slučajevi rijetki, ali mogući jer ne pregledavaju vagone nakon što vozovi dođu na zadnju stanicu.