I sve snimio

Tridesetdvogodišnji Kanađanin Luka Magnotta šest mjeseci je kovao pakleni plan i potom ubio 33-godišnjeg Jun Lina u junu 2012. u Montrealu. U toku je sudski proces.

Dok je osmišljavao ubistvo, monstrum je sve bilježio i o svom mračnom naumu snimio film. Eksplicitni detalji ubistva su objavljeni tokom međunarodne potrage za kanadskim zločincem.
Magnotta je optužen za najteži oblik ubistva. On je tijelo nesretnog 33-godišnjeg studenta izrezao na komade i potom dijelove tijela poslao kanadskim političkim strankama i na adrese dviju škola.
Kanadski monstrum teretio se u pet tačaka optužnice, uključujući i okrutno ubistvo, ali nije optužen za sve što mu se stavljalo na teret.
Advokat Luke Magnotte tvrdi da je njegov branjenik šizofeničar.
"Osoba nije odgovorna za sve ono što je učinila, ako je u vrijeme počinjena patila od nekog psihičkog poremećaja", tumači advokat kanadske zakone.
Snimka ubistva
Tužitelj Louis Bouthillier kazao je da i e-mail, koji je navodno Mangotta poslao jednom novinaru 2011., potvrđuje da je planirao ubistvo, oko šest mjeseci ranije, te da nema dvojbe da je zločin bio planiran.
Nadzorna kamera zgrade u Montrealu u kojoj je živio ubojica, snimila je Luka Magnottu kako šeta sa 33-godišnjim Jun Linom, studentom strojarstva. Tada je žrtva zadnji put viđena, a mjesec dana kasnije, kazao je tužitelj Bouthillier, njegova glava pronađena je u jednom parku.
Jedan od svjedoka policiji je opisao da je u blizini Magnottov stana našao odbačen kofer u kojem su bile "odvratne stvari".
Tužitelj je naveo da će tokom suđenja biti prikazana još jedna korisna snimka. Navodno postoji i video samog čina ubistva.