Michele Bachmann uputila oštre riječi

Nakon što je Michele Bachmann na Values Voters samitu izašla na pozornicu, izgovorila je oštre riječi usmjerene ka Obaminoj administraciji, i pozvala Sjedinjene Države da nastave ubijati IDIŠ-ove pripadnike sve dok se ne predaju.

Samit Values Voter je održan u petak, a tema o kojoj je Michele Bachmann željela da priča je islamska prijetnja svijetu oko nas.

Uprkos brojnim pozivima za povećanje vjerske slobode i vjerom zagarantovanih vrijednosti u vladi, govornici na godišnjem Values Voter samitu u Washingtonu su, kako navodi msnbc.com, rutinski okrivili islam za ohrabrivanje terorizma.

U govoru koji je održala kongresmenka desnog krila Minnesote pozvala je predsjednika Obamu da objavi rat islamu.

"Obama je prvi antiizraelski predsjednik u historiji", istakla je ona.

Ona navodi da je Obamina administracija doprinijela slabljenju moći i umanjivanju teritorije Sjedinjenih Država. Bachmann koja je imala samo riječi osude za Obamu i Hillary Clinton, pohvalila je administraciju predsjednika Reagana i ne tako davnu 1980-u godinu, objasnivši to riječima: "Mir kroz snagu!"

"Da, gospodine predsjedniče, riječ je o islamu.  I ja vjerujem da ako imate zlo ove veličine, uzimate to za ozbiljno. Objavljujete im rat, ne igrate oko njih. Baš kao što je Islamska država objavila rat Sjedinjenim Državama", rekla je Bachmann, kako prenosi salon.com.

Obama je 10. septembra, pozvavši muslimane da istupe javno protiv ekstremizma i grupa poput IDIŠ-a, rekao: "IDIŠ nije islamski. Niti jedna religija ne odobrava ubijanje nevinih, i većina IDIŠ-ovih žrtava su muslimani. IDIŠ je teroristička organizacija, kratko i jasno".

Upravo ta njegova izjava je razbijesnila Michele Bachmann, koja je rekla: "Postoje džihadisti koji se pripisuju radikalnoj ideologiji po kojoj umiranje u ime islama vodi u raj. To je duhovni rat. Ono što mi trebamo uraditi je poraziti islamske džihadiste. Predsjednik kaže da je u pitanju pogrešan recept. On čak nije ni priznao njihovu motivaciju za džihadom".

Gary Bauer, konzervativni aktivist, je rekao da imaju predsjednika koji je više zainteresovan da odbrani reputaciju islama, nego da spasi živote hrišćana.