Neizvjesna sudbina mladih Bečlijki

Sabina se na svom Facebook profilu pohvalila "slatkom romansom u svetom ratu“, a nedugo poslije toga ona i Samra otvorile su novi profil pod pseudonimom koji, između ostalog, sadrži riječ "umm“, što na arapskom znači majka...

Austrijski mediji objavljuju nove, za sada još nepotvrđene informacije o sudbini odbjeglih bosanskih učenica Sabine Selimović (15) i Samre Kešinović (16) koje su napustile svoje domove u Beču i otišle u džihad u Siriju. Najprije je procurila vijest da je Samra navodno poginula na ratištu, ali je u međuvremenu, dok se čekalo na zvaničnu potvrdu, iz Sirije stigla vijest da su obje dobro. Najnovija informacija koju prenose mediji u Austriji je da su djevojke najvjerovatnije trudne!

Podsjetimo, najprije je Sabina Selimović na Facebooku umirila svoje prijatelje negirajući da je Samra poginula. Kratko je napisala "Obje smo još u životu“. Ona se, potom, na svom Facebook profilu pohvalila "slatkom romansom u svetom ratu“, a nedugo poslije toga ona i Samra otvorile su novi profil pod pseudonimom koji, između ostalog, sadrži riječ "umm“, što na arapskom znači majka.

To je navelo bezbjedonosne službe na zaključak da su mlade Bosanke na taj način najvjerovatnije htjele da pošalju poruku svojim porodicama. Podsjetimo, nedugo po odlasku u džihad mlade Bečlijke udale su se za čečenske teroriste koji ratuju u Siriji.

Facebook je juče blokirao Samrin profil, kao i naloge korisnika koji učestvuju u borbama u Siriji i Iraku na strani terorističke organizacije ISIL.