Požalila se na školu

Jedan je dječak iz Floride u Sjedinjenim Američkim Državama izbačen iz obdaništa nakon posta koji je njegova majka objavila na svom privatnom Facebook profilu.

Ashley Habat se na svom privatnom Facebook profilu požalila na Sonshine Christian Academy, obdanište koje pohađa njen 4-godišnji sin.
"Kako je moguće da se svaki dan nađe nešto novo što mi se ne sviđa u vezi Willove škole? Jesu li moji standardi previsoki ili su ljudi koji rade u edukaciji jednostavno tako glupi?", napisala je revoltirana majka.
I iako je naglasila da je Facebook post bio privatan (mogli su ga vidjeti samo njeni Facebook prijatelji), ipak je tagovala samu školu, nakon čega je sljedeći dan obaviještena kako "ova škola ipak nije dobar izbor za njenog sina."
U pismu koje je Habat dobila iz škole stoji kako "nisu uspjeli ostvariti dobru komunikaciju na samom početku, još od prvog dana škole", te da "njeno korištenje socijalnih mreža u pitanje ne dovodi samo integritet, nego i inteligenciju njihovog osoblja."
"Žao mi je što dječak mora naći novu školu, ali ovo je zaista tvoja krivnja", komentarisala je jedna majka.
Jedna je pak napisala kako se osjeća jako loše zbog dječaka, budući da su ga "zbog glupe stvari koju je njegova majka napisala na Facebooku odvojili od njegovih prijatelja i učitelja."
"Nadam se da će škola, pogotovo zato što propagira kršćanske vrijednosti praštanja, barem Habat dati upozorenje prije konačne odluke o izbacivanju dječaka iz škole", napisala je jedna majka na lokalnom web portalu.
Na svom siteu, Sonshine Christian Academy opisuje sebe kao zajednicu koja propagira učenje Isusa Krista, omogućavajući svakom učeniku da "izvrši uticaj i ostavi trag u društvu i svijetu u kojem živi."