Otkrivena velika misterija

Nesumnjivo njegova "smrt" je mnogima odgovarala. Ipak, sama činjenica da niko nije vidio njegovo mrtvo tijelo (osim patologa Holanđanina, Rusa i Srbina), zatim priča da je u njegovom tijelu nađen lijek koji izaziva stanje potpune obamrlosti, neke vrste dubokog sna – nalik smrti, kao i saznanje da niko nikada nije htio da ekshumira njegovo tijelo kako bi se demantovale sve brojne teorije zavjere, otvaraju vrata sumnji da je Slobodan Milošević i danas živ.

Dvadesetogodišnja opsesija i potraga za grobom četničkog vojvode Draže Mihailovića u Srbiji uveliko podsjeća na roman "Da Vinčijev kod". Međutim, historijska jurnjava za njegovim grobom po beogradskim i okolnim lokacijama nikada nije donijela konkretan rezultat, pa i danas postoje teorije, poput one beogradskog novinara Dejana Lučića koji tvrdi da je Draža Mihailović umro prirodnom smrću u Rusiji gdje je i sahranjen desetak godina nakon kraja Drugog svjetskog rata.



Zato i nije čudno što se i uz smrt Slobodana Miloševića i danas vežu najrazličitije priče. Činjenice govore kako je 11. marta 2006. godine prema informacijama iz Haškog tribunala u pritvorskoj jedinici zatvora u Sheveningenu umro predsjednik Srbije i SRJ Slobodan Milošević.

Službeni nalaz patologa nikada nije službeno objavljen, a upravo je nevjerovatna činjenica da imena i adrese patologa sa VMA (pukovnika Ilića i Milosavljevića) nema u niti jednom imeniku i adresaru u Srbiji. Četiri mjeseca prije iznenadne smrti Miloševića je u Hagu pregledao ljekarski tim od troje specijalista – kardiolog iz Francuske, specijalista za krvne sudove iz Rusije i otorinolaringolog iz Beograda koji je na suđenju bio svjedok Miloševićeve odbrane.