Ratni zločinac

Na Instagramu izraelski snajperista se pohvalio da je ubio 13-oro djece iz Gazze u jednom danu. Vojnik borbene inženjerije, David D. Ovadia pozirao je sa pedestokalibarskim snajperom marke Berreta, koji je izuzetno precizno oružje.

Ovadia je objavio svoj komentar na Instagramu obraćajući se Palestinki Šerri el-Kaderi uz masu ružnih riječi navodeći da je ona slijedeća.
Fotografija je sačuvana u slučaju da Ovadia povuče istu jer bi zbog ovog mogao biti procesuiran za ratni zločin. Nejasno je, a možda i malo vjerovatno da je Berreta korištena u počinjenu ovih kaznenih djela, jer je ovo oružje obično rezervisano za najbolje strijelce. U svakom slučaju, Ovadia je aktivno uključen u borbe u Gazzi i otvoreno je priznao da je ubio civile i što je još gore djecu. Iako ne navodi koje oružje je koristio, postavljanje fotografije sa .50 kalibarskim oružjem očito znači da vizuelno zastrašuje Palestince i što se tiče sa naše strane on je neprikosnoveni ratni zločinac.
Dok su se prikupljale informacije u ovom ratnom zločincu, grupa Anonymous preuzela je kontrolu nad njegovim Instangram računom, u potpunosti ga izbrisavši. Iz grupe Anonymous navode da su također preuzeli stranice Mossada i ‘hrabrog IDF snajperiste’ misleći na Ovadiu, kasnije su također preuzeli i stranicu izraelskog ministarstva odbrane pripisujući to njegovom priznanju.
Nakon što su mu preuzeti svi postojeći internet proflili Ovadia je otvorio novi profil na Twitteru, a prvi komentar je bio - Neću se izviniti!
Izvor: IslamBosna.ba