Nešto što ne možete čuti svaki dan

Adolf Hitler je bio poznat po svojim pasioniranim, histeričnim i veoma teatralnim govorima pred velikim auditorijumom. Nudimo da čujete stari audio zapis koji predstavlja dio Hitlerovog govora o napadu na Jugoslaviju Daleko prije početka svoje strahovlade, Adolf Hitler je bio poznat po svojim pasioniranim, histeričnim i veoma teatralnim govorima pred velikim auditorijumom. Takođe, poznato je da Hitler nije trpio suprotstavljanje, već je uspješno gušio svaki otpor i uveo funkcionalnu diktaturu.

Događaj koji je Hitlera motivisao da “pregazi” Jugoslaviju za samo 12 dana, od 6. do 17. aprila, su demonstracije u Beogradu koje su se odvijale krajem marta davne 1941. godine.
Vijest o demonstracijama u Beogradu je odjeknula Berlinom, Hitleru je isprva djelovala kao neistina.
- Jugoslovenski puč je došao kao grom iz vedra neba. Kada su mi izjutra 27. marta saopštili tu vijest, mislio sam da je šala - govorio je Hitler.
Tako je 27. marta u svom teatralnom nastupu, izdao odluku o bombardovanju Beograda.
Za naše čitaoce smo odabrali audio zapis koji predstavlja dio Hitlerovog govora o napadu na Jugoslaviju. Audio snimak je vlasništvo fonoteke Radija Beograd.
Samo nekoliko mjeseci od dolaska na vlast, Hitler je krenuo u ostvarenje svog sna. Njegov pokušaj da stvori novu svetsku silu brutalnim ratom, srećom po buduće generacije, doživio je neuspjeh.