U padu aviona Air Algerie koji se u četvrtak srušio na sjeveru Malija nije preživio niko od 118 putnika i članova posade. Objavljene su prve fotografije sa mjesta pada.

Dvadeset francuskih policajaca doputovalo je u Mali, na mjesto padaaviona  Air Algerie, gdje će voditi istragu i identificirati žrtve, izvijestio je AFP.
Tih dvadeset policajaca, među kojima ima i žena, treba poletjeti u Gao, u Maliju iz zračne baze u Villacoublayju oko 21.30 sati po srednjoeuropskome vremenu.
Istragu o padu aviona vodit će pet istražitelja od kojih su tri već doputovala na mjesto nesreće.
"Teren je veoma nepristupačan", upozorio je Simon-Pierre Delannoy, časnik u francuskoj policiji.
Za identifikaciju žrtava zrakoplovne nesreće bit će zadužena skupina s 11 policajaca koji će doći u Mali u pratnji četiri policajca, forenzička stručnjaka.
U padu aviona Air Algerie koji se u četvrtak srušio na sjeveru Malija nije preživio niko od 118 putnika i članova posade. Crna kutijaaviona  koja je u petak pronađena usred ostataka aviona koji se raspao, pomoći će da se utvrdi uzrok pada. U avionu su bila 54 francuska državljanina.
Loše vrijeme najvjerovatniji je uzrok pada alžirskog aviona sa 116 putnika nad Malijem, objavili su francuski dužnosnici.
Istražitelji na mjestu nesreće zaključili su da se avion raspao prilikom udara o tlo, kažu dužnosnici, sugerirajući kako to znači da vjerovatno nije bio meta napada.
Francuski državni tajnik za promet Frederic Cuvillier je izjavio da su "meteorološki uvjeti bili iznimno loši". Kazao je da su "od samog početka isključili hipotezu da je na avion ispaljena raketa sa zemlje, to je vrlo teško moguće, čak nemoguće".