Christiane Amanpour šokirala izraelsku ministricu

Amanpour je svoj razgovor sa izraelskom ministricom počela vrlo dikretno, upitavši je zar nije došlo vrijeme da Izrael prestane sa napadima na Gazu nakon što je tokom samo dvije sedmice napada ubijeno više od 500 Palestinaca, uglavnom civila, žena i djece

Christiane Amanpour, poznata CNN-ova reporterka koja je tokom rata od 1992. do 1995. godine izvještavala iz Bosne i Hercegovine, postavila je vrlo direktna i neočekivana pitanja izraelskoj ministrici pravde Tzipi Livni, koju je najviše šokiralo i pomalo zbunilo pitanje zašto Izrael bombarduje bolnice u Gazi, javlja Anadolu Agency (AA).

Amanpour je svoj razgovor sa izraelskom ministricom počela vrlo dikretno, upitavši je zar nije došlo vrijeme da Izrael prestane sa napadima na Gazu nakon što je tokom samo dvije sedmice napada ubijeno više od 500 Palestinaca, uglavnom civila, žena i djece.

“Niste samo vi oni koji žele primirje, i mi to želimo. Sada pokušavamo da ubijedimo Hamas da je primirje najbolje rješenje”, kratko je kazala ministrica Livni.