Profit nekoliko miliona dolara

Američka policija saopštila je danas da je u saveznoj državi New Yorkm razbijen lanac šverca cigaretama, čiji je profit bio nekoliko miliona dolara.

Zvaničnici su istakli da su trojica od uhapšenih 16 palestinskih imigranata optužena za povezanost sa teroristima.
Komesar policije u New Yorku Ray Kelly rekao je da je jedan od osumnjičenih tokom devedesetih godina prošlog vijeka poslovao uz djelimično finansiranje Omara Abdela Rahmana - radikalnog islamiste koji je osuđen na doživotnu robiju zbog planiranja bombaških napada na znamenite lokacije u tom gradu.
On je istakao da je drugi osumnjičeni bio "povjerenik" libanskog imigranta osuđenog za oružani napad na jevrejske studente 1994. godine na mostu u Brooklynu.
Keli je dodao da je treći osumnjičeni živio u istom stanu kao sekretar najvažnijeg blagajnika za palestinsku militantnu organizaciju Hamas.
Iz kancelarije državnog tužioca saopšteno je da su istražioci zaplijenili samo dio od profita dobijenog od prodaje više od milion neoporezovanih kutija cigareta.
Ukupan novčani iznos nije poznat, ali, prema podacima, osumnjičeni su u banku ostavili najmanje 55 miliona dolara.
Prema riječima zvaničnika, uskraćeni državni prihod od šverca iznosi oko 680 miliona dolara.
Navodni lideri lanca braća Bazel i Samir Ramadan uhapšeni su sinoć u Marylandu. Istražioci su saopštili da su pronašli milion i po dolara u gotovini u kući i automobilu Bazela Ramadana.
U policijskom saopštenju se navodi da su krijumčari kupovali velike količine cigareta od veleprodavca u Virginiji, skrivali ih u prodavnici u Delawareu i potom ih prebacivali u grad New York i širom istomene države radi maloprodaje.