Screenshot YouTube

PAŽNJA Upozoravamo čitaoce da ovaj tekst sadrži veoma dramatičan video snimak i fotografije koje bi mogle da uznemire osjetljive čitaoce.

Borci grupe Al Nusra Front povezane sa Al Kaidom izvršili su egzekuciju nad trojicom zarobljenika, koje optužuju za učešće u masakrima snaga predsjednika Bašara al Asada. Na internetu se pojavio i veoma uznemirujući snimak ovog smaknuća.
Na snimku se vidi kako muškarac sa fantomkom na glavi puca u potiljak muškarcima koji pred njim kleče vezanih očiju.
"Šerijatski sud za istočni region u Deir al-Zoru osudio je na smrt ove otpadnike koji su počinili zločine nad našom braćom i porodicama u Siriji", rekao je egzekutor.
Prema njegovim riječima, egzekucije su osveta za masakr u priobalnom gradiću Baida, prije dvije nedjelje, kada je ubijeno najmanje 50 civila, među kojima su bila i djeca.
Ekstremni islamisti sa mahali crnim zastavama i uzvikivali "Bog je veliki" poslije svakog pucnja, a ubica bi u neke žrtve ispljivao više metaka kako bi bio siguran da su mrtvi.
U posljednje vrijeme sve češće se pojavljuju video snimci egzekucija i mučenja tokom sirijskog sukoba koji ulazi u treću godinu, a u kome je, kako navodi Sirijska opservatorija za ljudska prava, do sada poginulo više od 94.000 ljudi, prenosi Tanjug.
Gnusan video snimak, na kome jedan pobunjenik vadi jetru i srce iz tijela vojnika i jede, šokirao je nedavno javnost i bacio je novo svijetlo na optužbe da je opozicija odgovorna za ratne zločine.
Visoki komesar UN za ljudska prava Navi Pilaj zatražila je istragu o rastućem broju optužbi za torturu, egzekucije i druge vrste zločina pobunjenika, a Slobodna sirijska armija najavila je da će kazniti sve one koji su počinili zločine.
PAŽNJA Upozoravamo čitaoce da ovaj tekst sadrži veoma dramatičan video snimak i fotografije koje bi mogle da uznemire osjetljive čitaoce.