Uhapšen osumnjičeni

Šestero osoba, među kojima dvije učenice u dobi od 14 i 16 godina, ubijeno je u ponedjeljak u Belgorodu.

Muškarac osumnjičen za napad u Belgorodu, u kojemu je na licu mjesta ubijeno pet osoba, a jedna je preminula kasnije u bolnici, uhapšen je nakon intenzivne policijske potrage, saopćile su vlasti, a prenose ruski mediji.
Šest osoba, među kojima dvije učenice u dobi od 14 i 16 godina, ubijeno je u ponedjeljak u Belgorodu, gradu na zapadu Rusije u blizini granice s Ukrajinom, kada je naoružani muškarac otvorio vatru prilikom oružane pljačke jedne trgovine, prenijela je Hina.
Pet osoba je poginulo na licu mjesta, a 16-godišnjakinja je podlegla teškim ozljedama u bolnici.
Kako navodi policija, oko 14 sati po lokalnom vremenu muškarac se dovezao BMW-om tamne boje do trgovine Ohotnik, u kojoj se prodaje oprema za lov i ribolov, izašao iz automobila, ušao u trgovinu gdje je otvorio vatru, a zatim je izašao i zapucao na ulici. Nakon toga je pobjegao.

Dan žalosti

Osumnjičeni je nakon pucnjave pobjegao kolima koja su kasnije pronađena napuštena u susjednom bloku.
Policija je upozorila građane da je osumnjičeni opasan i naoružan.
Policija je utvrdila identitet muškarca i pokrenula intenzivnu potragu te saopćila da se radi o građaninu Belgoroda koji je već kažnjavan i koji je izašao iz zatvora prošle godine.
Neki mediji su objavili kako je moguće da je imao i pomagača, ali je policija to kasnije demantirala.
Gradonačelnik Belgoroda proglasio je 23. i 24. april danima žalosti, navodi se u saopćenju Press-službe belgorodske administracije.