Napad izveden bombama ručne izrade

Pretpostavlja se da je napad u Bostonu izveden bombama kućne izrade i da su bile pune metalnih kuglica i eksera, kako bi razorna moć bila veća i kako bi usmrtile ili ranile što više osoba

Policijski izvori u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) nude oprečne podatke u vezi sa bombaškim napadom tokom maratona u Bostonu koji se desio prije tri dana.
Federalni istražni ured (FBI) otkazao je konferenciju za medije, dok je guverner Bostona Deval Patrick izjavio kako još uvijek niko nije priveden.
S druge strane, pojavili su se video snimci na kojima se vidi osoba koja je možda isplanirala napad ručno izrađenom bombom aktiviranom tokom održavanja maratona.
Također, nacionalni mediji su morali povući vijest koju su napisali nakon što su dobili podatke od policije Bostona da je ispitana jedna osoba osumnjičena za bombaški napad.
Naime, jedan policijski zvaničnik je tvrdio da je na sigurnosnoj kameri zabilježen muškarac tamne boje kože koji pažljivo ostavlja crnu kesu pored kante za smeće nakon čega se udaljava s tog mjesta.
Guverner Bostona Patrick izjavio je da je istraga još uvijek u toku: "Istraga se nastavlja, Imajući u vidu činjenicu da se radi o širokom geografskom prostoru možete shvatiti zašto istraga još nije okončana. Svaki detalj na navedenom području je predmet istrage", rekao je Patrick, napominjući da još uvijek niko nije priveden u vezi s aktualnim bombaškim napadom.
Pretpostavlja se da je napad u Bostonu izveden bombama kućne izrade i da su bile pune metalnih kuglica i eksera, kako bi razorna moć bila veća i kako bi usmrtile ili ranile što više osoba.
U bombaškom napadu izvedenom tokom maraton u Bostonu smrtno su stradale tri, dok je povrijeđeno oko 170 osoba, od čega je njih 17 u kritičnom stanju