Steže se obruč oko bombaša

Istražitelji FBI identifikovali su lice osobe koja je osumnjičena za eksplozije na Bostonskom maratonu u ponedeljak, nakon pregledanja snimaka sa sigurnosnih kamera.

Federalni izvor potvrdio je agenciji Reuters da FBI želi da ispita muškarca koji je na kameri robne kuće "Lord end Tejlor" uslikan kako postavlja drugu eksplozivnu napravu dok priča mobilnim telefonom.
Prema navodima istražitelja, muškarac je viđen na mjestu druge eksplozije i nosio je crnu jaknu, sivu duksericu sa kapuljačom, visok je oko 188 centimetara, srednje građe i imao je bijelu bejzbol kapu okrenutu naopako dok je postavljao ranac sa eksplozivom na zemlju.
Britanski tabloid "Daily mail" navodi da se na snimku koji je došao u ruke agenata FBI vidi da ovaj muškarac koristi mobilni telefon u trenutku prve od dvije eksplozije u ulici Bojston u kojima su poginule tri osobe, a više od 170 ljudi ranjeno. On ponovo razgovara mobilnim 12 sekundi prije druge eksplozije koja se desila blizu mjesta gdje je stajao, prenosi Blic.
Američka TV mreža SBS prenosi da istražitelji sada pročešljavaju telefonske pozive u toj zoni kako bi utvrdili ko je zvao sa mobilnog neposredno prije eksplozije, dok drugi izvori navode FBI ima već listu osoba koje su zvale odatle i pokušavaju da sa nje identfikuju muškarca snimljenog sigurnosnom kamerom.
Američke vlasti su saopštile da tog muškarca traže ili u svojstvu svjedoka ili osumnjičenog, ali da mu ne znaju ime. Federalni agenti su naglasili da do sada još niko nije uhapšen.