Osiguranje na aerodromu u SAD-u šikaniralo bolesno dijete

Bolesnu trogodišnju djevojčicu u invalidskim kolicima, osiguranje na aerodromu u SAD-u šikaniralo je izdvojivši je iz reda i uzevši joj njezinu igračku, sve zato što je moguće da u kolicima ima eksploziv.

Roditelji djevojčice Lucy, Nathan i Annie Forck snimili su što se dogodilo njihovoj kćerki u međunarodnoj zračnoj luci Lambert - St. Louis.         

Annie je na "YouTubeu" objavila snimku djevojčice koja kroz plač govori: 'Ne želim ići u Disney World!' nakon što na aerodromu nije imala nimalo ugodan tretman, piše "NY Daily News".

Osiguranje koje je uzelo Lucynu plišanu igračku, reklo je kako putnici u invalidskim kolicima inače prolaze ovakvu proceduru jer se provjerava ima li u njihovim kolicima eksploziva.

Njezini su roditelji bili zgroženi načinom na koji je osiguranje aerodroma tretiralo bolesnu djevojčicu. Zato je majka cijeli događaj odlučila i snimiti. Ubrzo su je pripadnici osiguranja zatražili da prestane jer je snimanje procedura na aerodromu zabranjeno. Ali, majka je odbila ugasiti mobitel s kojim je zabilježila događaj.



"Ovo je bilo naše prvo zajedničko porodično putovanje. Pretpostavljam da mnogi shvataju osiguranje kao nešto kroz što moraju proći, ali ja želim da znaju da ne mora biti tako", rekao je Nathan.

Ovaj je bračni par s troje svoje djece putovao u Orlando, a Lucy je bila veoma sretna što će posjetiti Disney World i što će vidjeti Mickeyja Mousea.

Kada su je u zračnoj luci izdvojili rekla je nešto što njezini roditelji nisu mislili da će od nje ikada čuti: 'Ne želim ići u Disney World!'

Kasnije se osiguranje i javno ispričalo roditeljima.

"Žalimo zbog neugode koju smo prošli tokom sigurnosne provjere. Predani smo tome da sigurnost putnika bude provedena s dignitetom i poštovanjem'.