Kulturološke razlike su im prouzrokovale i neke probleme

Dvije porodice iz Rusije, Beljaev i Iskanderov, saznali su poslije 12 godina da su im djevojčice zamijenjene u porodilištu i da su odgajali tuđe dijete. Naime, Julije i Alekseja Beljaev odgajali su Irinu, koja je u stvari kćerka Jelene i Naimata Iskanderova koji su imali djevojčicu Anu.

Dvije žene rodile su svoje kćerke 17. decembra 1998. godine, Julija je svoju nazvala Irina, Jelena je 15 minuta kasnije rodila Anu. 
  
Roditelji sada "dijele" svoje kćerke, iako se bore s različitim preprekama, jer su djevojčice različito odgajane jer Beljajevi hršćani, a Iskanderovi muslimani. 
  
Julijinom mužu Alekseju odmah je bilo sumnjivo čim je sa bebom stigla kući jer je dijete imalo tamnu kosu i tamnoputo a oboje njih je su svijetli. Julija nije ništa sumnjala i vjerovala je da je dijete naslijedilo boju puti od nekog pretka. Aleksej je čak sumnjao da dijete nije njegovo i da ga je Juliju varala, a čak je 2007. zatražio razvod. Ona je uporno negirala njegove optužbe, a kad je odbio platiti alimentaciju, tužila ga je sudu i zahtijevala da se utvrdi očinstvo. 
  
Tada su testovi pokazali da u stvari nijedno od njih nije Irinin biološki roditelj, odnosno da je zamijenjena u bolnici. Poslije određenog vremena pronašli su svoju biološku kćerku Anu. 
  
Naimat Iskanderov, koji je odgajao Baljejevu kćerku, bio je u šoku, a onda je upoznao svoju biološku kćerku Irinu za koju kaže da je njegova slika i prilika. 
  
Već tri godine, roditelji dijele svoje kćerke, a one i jedne i druge roditelje zovu mamom i tatom i da svako i dalje odgaja "tuđe", ali da praznike i rođendane proslavljaju zajedno. 
  
Kulturološke razlike su im prouzrokovale i neke probleme. Julija se boji da će se njena kćerka mlada udati i da će prestati da razgovara s njom, a Naimat se bori s činjenicom da je Irina jako otvorena, nije stidljiva kada razgovara s momcima. 
  
Obje porodice su tužile bolnicu i dobili odštetu od 200.000 dolara svakome, koja im još nije isplaćena jer bolnica nema para.