(Video) Bivši SEAL-ovac

Bivši SEAL-ovac koji tvrdi da je ubio Osamu bin Ladena po prvi put je progovorio o trenutku kada je s tri metka u glavu upucao najtraženijeg teroristu na svijetu i gledao njegov posljednji izdah.

Intervju koji će izaći u martu u magazinu Esquire, tajni vojnik opisuje detalje dvije minute šokantnog događaja koji je obilježio historiju.
Pripadnik jedinice Navy Seal Team Six - koji je, zbog sigurnosti, imenovan samo kao 'onaj koji je povukao okidač' - otkriva kako su se pripremali za odvažnu misiju i priča o trenutku kada se s vođom al-Qa'ide susreo licem u lice.
Kada su dobili zadatak, priča bivši SEAL-ovac, agentica CIA-e kazala je timu da se bin Laden 100 posto nalazi na trećem spratu njegovog skloništa u pakistanskom Abbottabadu. - Pronašli smo ga. To je on. Ovo je moja životna misija. Optimistična sam - kazala je agentica.
Kada je bin Ladena pogledao u oči, SEAL-ovac je ostao iznenađen njegovom pojavom. Bio je puno viši nego je očekivao - viši od bilo kojeg njihovog muškarca, i mršav, s kratkom bradom i obrijanom glavom.
Držao je svoju ženu Amal ispred sebe kao štit i bio je u potpunom mraku, nije ništa vidio, mogao je samo osluškivati, dok je 'Ubojica' kroz infracrvene naočale mogao vidjeti tačno što se događa.
- Kretao se prema naprijed. Pištolj mu je bio nadohvat ruke. Bio je prijetnja. Morao sam ga upucati ravno u glavu kako ne bi imao prilike sam raznjeti.
U toj sekundi sam ga upucao, dva puta u čelo. Bam! Bam! Drugi put se srušio. Pao je na pod ispred kreveta, a onda sam pucao ponovno. Bam! Isto mjesto. Bio je mrtav. Nije se micao. Jezik mu je ispao iz usta. Gledao sam kako posljednji put udiše i izdiše, to je bilo samo refleksno disanje. Kada je udahnuo, pomislio sam: Je li ovo najbolja stvar koju sam ikada učinio, ili najgora? Ovo je stvarno, i to je on. Čelo mu je bilo jezivo. Bilo je poluotvoreno i vidio sam mozak kako mu curi preko lica - kazao je bivši SEAL-ovac.
  
'Ubojica' tada opisuje trenutke nakon pucnjave i kako se bin Ladenova žena Amal nagnula nad njega i počela vrištati.
Nakon što ju je ušutkao i zavezao za krevet, primjetio je bin Ladenovog najmlađeg sina, koji je tada imao dvije do tri godine, i svjedočio ubojstvu oca.
- Stajao je tamo, s druge strane kreveta. Nisam ga želio povrijediti, jer nisam divljak. Šokiran je vrištao i plakao. Nije mi bilo drago što je bio preplašen. Podigao sam ga i odnio kraj majke - kazao je SEAL-ovac.
Dodao je i kako je akcija na trećem spratu trajala 15-ak sekundi. Kasnije se sjetio da je imao bocu urina cijelo vrijeme u džepu, jer se morao 'olakšati' u vožnji helikopterom, prenosi Jutarnji.
'Ubojica', otac dvoje djece, u intervjuu opisuje kako je taj posao doveo do raspada njegovog braka i tvrdi kako vlada SAD-a uopće ne vodi brigu o svojim veteranima.