Pucao na kolege i prijetio osvetom

Američke vlasti ponudile su milion dolara za informaciju koja bi dovela do hapšenja bivšeg policijaca Christophera Dornera koji je optužen za ubistvo tri osobe.

"Nećemo tolerisati da pojedinac dovodi u pitanje našu bezbjednost i mir naših susjeda i naših kvartova“, izjavio je gradonačelnik Los Angelesa Antonio Villaraigosa na koferenciji za novinare.
Nagrada od milion dolara nudi se za informaciju o policajcu koji je iz službe otpušten 2008. godine zbog davanja lažnih izjava, a za kojim je pokrenuta potraga na jugu Californije, pošto je prošle nedjelje doveden u vezu sa ubistvom.
Žrtve su jedan mladić i kćerka bivšeg policijskog kapetana koji ga je zastupao tokom disciplinskog procesa, a vlasti vjeruju da je Dorner ranije prošle nedjelje otvorio vatru i na policiju u gradovima istočno od Los Angelesa, ubivši jednog i ranivši drugog policajca. 
Policija nastavlja potragu za Dornerom u oblasti gdje je prije tri dana pronađen njegov zapaljeni kamionet. 
Kalifornijske vlasti su saopštile i da se Dorner, koji je bio i vojnik, zavjetovao da će se osvetiti bivšim kolegama koje krivi za okončanje njegove policijske karijere.