Saopštenje za mediji

Alijansa za budućnost Kosova (AAK), nakon izjava od strane lokalnih i međunarodnih zvaničnika protiv izjave poslanika Dauta Haradinaja - smatra da osa problema nisu izjave političara na Kosovu, nego akcije Srbije protiv Kosova.

Saopštenje AAK-a:

Osa problema nisu izjave političara na Kosovu, nego akcije Srbije protiv Kosova.

Izjava poslanika Dauta Haradinaja izvučena je iz konteksta i nije pozivala na etničko čišćenje, kao što su to predstavili neki mediji, veća alarmiranje zbog provokacija Srbije prema Kosovu, kroz slučaj bivšeg premijera Ramusha Haradinaja, što može imati ozbiljne posljedice za sve.

Iako je izjava poslanika Haradinaja imala emotivnu notu, to treba posmatrati kao što jeste.

Za sve one koji ne znaju, ili se ne sjećaju, Ramush Haradinaj je štitio civile i djecu na Kosovu. Ramush Haradinaj je branio srpske crkve na Kosovu. On je štitio srpsko stanovništvo, i u miru stvorio programe za integraciju Srba u kosovske institucije. Prvi se suprotstavio vjerskom ekstremizmu.

I sada, neki ljudi i neki regioni, unutar i van Kosova, žele da izoluju Ramusha Haradinaja i izazovu još jednu opasnu situaciju na Kosovu! AAK i njene članice, bez izuzetka, poštuju državno zakonsko pravo, u kojem svi građani, bez obzira na etničku pripadnost, imaju jednaka prava. Međutim, ni pod kojim okolnostima, nikada se nećemo složiti sa provokacijama koje je stvorila Srbija kroz slučaj Ramusha Haradinaja.

Danas je posljednji put da kažemo stop provokacijama, a za to ozbiljno računamo na pomoć naših partnera.

Osa problema nisu izjave političara na Kosovu, nego konkretne akcije Srbije, i unutar i van teritorije Kosova.

Kosovapress.com/Kossev.info