Povodom Dana učitelja

"Vi koji pokazujete put našoj djeci, put na kojem uče, razvijaju se i stasaju u one koji će sutra preuzeti odgovornost u stvaranju boljeg društva..."

"Cijenjeni učitelji, nastavnici, profesori, direktori svi vi koji ste edukatori naše djece.
U ime Demokratske stranke Bošnjaka, Koalicije Vakat, u ime ministarstva bez portfelja i u svoje ime čestitam vam Dan učitelja! 
Vi ste nosioci odgovornosti vaspitanja i edukacije naše djece, što je jedan od najtežih a ujedno i najznačajnijih zadataka kada se radi o djeci i omladini, oni koji pokazuju put našoj djeci, put na kojem uče, razvijaju se i stasaju u one koji će sutra preuzeti odgovornost u stvaranju boljeg društva. 
Uzimajući u obzir da vi našoj djeci, učenicima i studentima određujete životne puteve obavezujemo se na saradnju sa vama, kao i na aktivnosti koje će doprinijeti stvaranju boljih uslova za kvalitetniji rad uz želju da našoj djeci budete potpora, kao što ste do sada bili.
Dan učitelja čestitam i penzionisanim prosvjetnim radnicima koji su svima nama godinama strpljivo prenosili svoje znanje i govorili da je znanje moć i ono što uvijek nosimo sa sobom", stoji u čestitci povodom Dana učitelja koju potpisuje Rasim Demiri, predsjenik DSB-a i ministar u Vladi Kosova.