Bošnjački savjet Kosova

Povodom odluke Borda direktora Opštine Prizren o obezbjeđivanju lokacije za zgradu budućeg Bošnjačkog kulturnog centra i saopštenja Nove demokratske stranke i Demokratske stranke Bošnjaka gdje su iznijeti različiti stavovi o tome čiji je zahtjev o centru podržan, saopštenjem se oglasio i Bošnjački savjet Kosova, mreža bošnjačkih nevladinih organizacija koje prenosimo u cjelosti.

"Bošnjački savjet Kosova je zahtjev za odobrenjem parcele-objekta Bošnjačkog centra u Prizrenu podnio februara 2012. Odgovor na zahtjev nikada nismo dobili. 
Političarima je ovih dana aktuelna odluka Borda opštine o obezbjeđivanju lokacije za izgradnju Bošnjačkog centra i nastavljaju sa politiziranjem svakog segmenta naših života, pa sada i nevladinog sektora, kulture, omladine...
Ko god da je zaslužan i ma koji zahtjev da je odobren u ime NVO-sektora Bošnjaka Kosova iskreno im zahvaljujemo (mada je možda bespotrebno zahvaljivati kada su za to i plaćeni) nadajući se da će agonija političkog nadmašivanja već jednom prestati.
U nadi da se bliži kraj političke razjedinjenosti koja nam otežava normalno funksionisanje kako nama u nevladinomo sektoru tako, vjerujem, i svim Bošnjacima iskrenih namjera, čestitamo početak realizacije projekta izgradnje Bošnjačkog kulturnog centra", stoji u saopštenju Bošnjačkog savjeta Kosova koje potpisuje predsjedavajući Isak Meta.