Saopštenje “Centra demokratske unije”

Na saopštenje “Demokratske stranke vatan” koje je pod naslovom “Politika čarobnih štapića stupa na scenu” objavljenom na info-ks.net portalu, saopštenjem je reagovao “Centar demokratske unije”, koje u cjelosti prenosimo.

"Najprije da se zahvalimo DSV-u članici koalicije Vakat na lijepoj čestitki za formiranje nove partije. 
Kao drugo g. Hamza Balje nije još uvijek predsjednik CDU-a, nego samo predsjednik inicijativnog odbora, a za funkciju predsjednika može se kandidovati svaki ponoljetan član te stranke. Izbori će se održati na osnivačkoj Skupštini, tajnim glasanjem gdje će najmanje učestvovati dva kandidata za tu funkciju, a ne kao u pojedinim “demokratskim” partijama gdje se stalno biraju jedne te iste “idejne” vođe.
Kao treće, što se tiče projektanskog biroa, koliko smo upućeni g. Balje  je posalo građevinskog inžinjera koji je bez ikakave nadoknade pomagao u pripremanju nekih infrastrukturnih projekata u gorskom dijelu Dragaša, uključujići i onaj “mostić” u Kruševu za koga ste se toliko zalagali.
Uostalom ovo su unutarnje stvari CDU-a, ali pošto pokušavate da privučete pozornost javnosti sa nekim nebulozama, bili smo primorani da vam odgovorimo.
Mi smo i dalje ubeđeni da će na političkoj sceni doći do koncenzusa svih političkih struktura unutar bošnjačkog, turskog i goranskog korpusa i sa jedinstvenom listom nastupiti na predstojećim lokalnim izborima. Treba što prije da prevaziđemo najprije “sebe”, pa i sve ostale nerješene probleme kako bi narodu pokazali jedinstvo.
Što se tiče tunela i puta, uopšte nije bitno ko će ga uraditi ili ko će ga donijeti, bitno je da Restelica dobije tunel i put, da  se napokon dodjeli odšteta ljudima kojima su srušene kuće, bitno je da Kruševo dobije mostić, bitno je da Gornje Ljubinje napokon dobije vodovod, da Planjane ima jedan mini pogon za vodu... Ove riječi za Dragas vam može potvrditi gradonačelnik opštine g. Salem Januzi, sa kime ste u koaliciji, a nemate saradnju zbog “nekih” NN razloga, pa ste brzo bolje pohrlili onoj drugoj strani u spasonosni zagrljaj.
To je vaša politika, zbog cega se g. Balje i kandidovao na listi BSDAK na posljednjim parlamentarnim izborima, dok je formiranje nove partije bila neminovnost i volja većine naroda a ne želja pojedinaca.
Draga gospodo, neradi se ovdje o plagijatu, ovdje je riječ o Gori i Župi”, stoji u saopštenju koje potpisuje Inicijativni odbor Centra demokratske unije.