Sumnja se na zaraznu bolest

Trgovački brod "Blue Tune" kojim upravlja kompanija iz Kotora, zaustavljen je i stavljen u karantin u grčkoj luci Agios Nikolaos u Korintskom zalivu.

Kako piše "Boka njuz", sumnja se da je među njegovom posadom izbila za sada neutvrđena zarazna bolest. Jedan član posade broda je preminuo po njegovom uplovljavanju u grčku luku u ponedjeljak, a ostatak pomoraca za koje se za sada pouzdano ne zna koliko ih je i koje su nacionalnosti, je stavljen u karantin na brodu.
Posada broda koji je sa teretom rude boksita plovio iz italijanske luke Ravena ka Agios Nikolausu, prijavila je grčkim vlastima dok su bili u završnom dijelu putovanja kroz sam Korintski zaliv, da je na brodu izbila nepoznata bolest, a brodski kuhar je u međuvremenu preminuo. Brod je po dolasku u luku stavljen u karantin i pod pojačan nadzor grčkih zdravstvenih vlasti.
Tijelo preminulog pomorca upućeno je na autopsiju koja treba da utvrdi tačan uzrok njegove smrti, a nezvanične informacije koje u međuvremenu dolaze iz Grčke, navode mogućnost da njegova smrt nema veze sa navodnom bolešću, već je uzrokovana srčanim udarom. Jedan od grčkih specijalista u međuvremenu je isključio mogućnost da je teret koji je "Blue Tuna" prevozio izazvao trovanje posade što je pospješilo špekulacije da je na brodu izbila neka zarazna bolest.
Brod "Blue Tune" plovi pod zastavom Antigve i Barbude.
Za sada nije poznato da li među pomorcima na tom brodu ima i državljana Crne Gore što nije isključeno, prenosi "Boka njuz".