Oštra polemika u studiju TV Pink

Srpski zvaničnici nastavljaju na svaki način da negiraju postojanje države Kosovo. Ovo rade svaki put kada se pomene Kosovo iako su svjesni realnosti na terenu. Naime u studiju TV Pink je prije nekoliko dana došlo do oštre polemike između gostiju.

Oni idu toliko daleko, primjera radi Milovan Drecun, predsjednik takozvanog skupštinskog odbora za Kosovo u Vladi Srbije, kaže da u Prištini "nema" stranih ambasadora!

Ova "konstatacija" Drecuna je podigla tenzije i duboka neslaganja Dušana Janjića, direktora Foruma za međuetničke odnose.

"Oni nisu ambasadori. Oni su takozvani ambasadori jer mi ne priznajemo takozvanu državu Kosovo. I pošto je tako, oni nisu ambasadori", rekao je Drecun misleći na ambasadore i diplomatske predstavnike zemalja koje su priznale Kosovo.

Janjić se usprotivio izjavi Drecuna rekavši da ambasadore i diplomatske predstavnike nikada ne bi nazivao takozvanima.

- Nego šta su? - zapitao je Drecun.

- Ako britanskog ambasadora na Kosovu naša institucija odlikuje za zasluge ekonomske saradnje... Ne bih da ulazim u propagandu - ističe Janjić.

- Država Srbija nije priznala državu Kosovo i tamo ne mogu da budu ambasadori! - rekao je Drecun.

- Nije tačno. To je sud za ratne zločine i nije u tome stvar - rekao je Janjić.

- Stvar je u tome ko priznaje i ne priznaje  Kosovo - ističe Drecun.

- Hoćemo li da razgovaramo ozbiljno ili da ja izađem? Ja nisam parlamentarac. Hvala, doviđenja! Ja ne trpim... - riječi su Janjića prije izlaska iz studija TV Pink.