Čarobna noć

Najpoznatiji bh. kantautor Dino Merlin je na kultnom Stradunu priredio istinski spektakl, a grad Dubrovnik je bio domaćin nezapamćenom dočeku o kojem će se još dugo pričati.

Građani Dubrovnika, ali i mnogobrojni turisti iz svih krajeva svijeta prisustvovali su veličanstvenom muzičko-scenskom događaju koji je produkcijski bio na razini svjetskih spektakala, a Merlin je još jednom potvrdio da uživa status jedne od najvećih zvijezda regiona.
Dvoiposatni koncert otvoren je impresivnim laser showom, a izlaskom Dine Merlina na scenu s pjesmom “Hotel Nacional” atmosfera na prepunom Stradunu je proključala. Od tog trenutka nastaje posebna povezanost između Dine i publike i tako ostaje sve do posljednje otpjevane pjesme "Undo", a Dinin briljantni nastup, jedinstvenu harizmu i energiju te dobro raspoloženje cijelog benda oduševljena publika ispratila je ovacijama.
"Koncert u Dubrovniku nije običan koncert, došli smo s najboljim poklonima koje smo pripremili, predstavljamo sebe, ali i ne samo sebe, već jednu ultimu ljudskog postojanja, a to je da upoznamo jedni druge. Razlike ostavljamo pred vratima, a okupljamo se oko onoga o čemu se slažemo. Kad tako gledam na to, osjećam kao da imam jedan od najljepših poslova na svijet", kazao je Merlin uoči koncerta. 
Dubrovnik je bio najljepša otvorena pozornica na Mediteranu sa zidinama na momente posebno obojenim fenomenalnim svjetlosnim efektima koji su dodatno naglašavali ljepotu najpoznatije gradske ulice.
Merlin je s ovog posebnog mjesta poslao poruku mira i ljubavi i želju da svim dobrim ljudima svijeta naredna godina bude mirna i sretna.
"Neka ovo čarobno večer, ovo čarobno putovanje, zaživi i ostavi dubok trag i neka dugo živi u sjećanjima svih koji su večeras s nama u Dubrovniku dočekali novu 2018. godinu", poručio je Dino Merlin.