Sa liderima na Samitu u Parizu

Vučić sa liderima na Samitu u Parizu, na marginama sarkastično govorio i o putu u EU. Bili bismo šampioni i da uvedemo sankcije Rusiji.

Ukoliko bi Srbija sutra uvela sankcije Rusiji i priznala nezavisno Kosovo, videli biste da bismo bili šampioni u odbrani prava nacionalnih manjina istog dana, nezavisno pravosuđe bi cvetalo i bilo efikasno. Ali u Briselu rade svoj posao, a naš posao je Srbija. Nastavićemo da brinemo o svojoj zemlji i životnom standardu naših građana.
Ovo je u utorak, na marginama svetskog samita "Jedna planeta" o klimatskim promenama u Parizu, gde se sreo i sa francuskim predsjednikom Emanuelom Macronom, poručio šef srpske države Aleksandar Vučić, komentarišući otvaranje samo dva pregovaračka poglavlja sa EU.
Vučić, koji je bio jedini lider sa Zapadnog Balkana koji je prisustvovao radnom ručku koji je za učesnike samita priredio Macron u Jelisejskoj palati, sa francuskim predsjednikom razgovarao je i o bilateralnim odnosima. Na sastanku održanom na brodu kojim su se visoke zvanice vozile od Jelisejske palate ka ostrvu Segan, na kojem je organizovan samit, Macron je obavjestio Vučića da će posetiti Srbiju pre leta 2018. godine.