Zalijepio je 26. maja 2007. na zgradi televizije B92

Tada generalni sekretar Srpske radikalne stranke (SRS), a danas predsjednik Srbije Aleksandar Vučić zalijepio je 26. maja 2007. godine na zgradi televizije B92 na novobeogradskom Bulevaru AVNOJ-a plakat na kojem je pisalo “Bulevar Ratka Mladića” i naljepnice sa likovima Ratka Mladića kojem će danas i Hagu biti izrečena presuda u Hagu i osuđenog ratnog zločinca Radovana Karadžića.

“Ovo je naš način da pokažemo da ne mogu da nas uplaše i da je Srbiji sloboda bila i ostala najvažnija, pa neka dođu da i nas uhapse”, kazao je tada Vučić i dodao:

“Sa oduševljenjem ih dočekujemo i problem u tome ne vidimo”, rekao je Vučić tada.

Prethodno je tadašnja vlast u Srbiji odbrila izmjenu naziva Bulevara AVNOJ-a u Bulevar Zorana Đinđića (ubijenog srpskog premijera u atentatu 12. marta 2003.).



Jedna od rijetkih političkih partija koja je nedvosmisleno osudila tadašnje poteze aktuelnog predsjednika Srbije bila je Liberalno-demokratska partija Čedomira Jovanovića.

“Takvi plakati su uvreda za svakog pristojnog građanina i građansku Srbiju, koji svoju budućnost vide u Srbiji koju je želio Zoran Đinđić, a ne u Srbiji koju je stvorio Ratko Mladić”, reagovali su tada iz LDP-a.